Festival Ravnedalen live 2022

artister 2022

Madrugada

Majestetisk. Storslått. Episk. Ord som er vanskelig å unngå når man skal beskrive en av norsk rocks virkelige storheter, Madrugada.

Bandet var på høyden da de la inn årene i 2008. Men elleve år borte fra rampelyset, bidro bare til å forsterke bandets status. Da de tre gjenlevende originalmedlemmene gjenforentes i 2019, for å gjøre ære på debutalbumet «Industrial Silence», var de større enn noen gang. Både i- og utenfor hjemlandet. De har vunnet fem Spellemannpriser, to Alarmpriser og sluppet seks studioalbum, ett livealbum og en rekke singler og EP-er, som alle har solgt til gull og platina. Noen sier at rocken er død, men Madrugadas stigende popularitet og ubestridte suksess de siste årene, sier noe helt annet. Madrugada spiller fredag 29.07.2022.

Ane Brun

Med to splitter nye studioalbum i bagasjen er Ane Brun mer enn klart for sommeren 2022, inkludert en konsert på Ravnedalen Live fredag 29.07.2022.

Ane Brun har hatt en eventyrlig reise som artist siden debutalbumet
«Spending Time with Morgan» i 2003. Sekserne har trillet tett etter en rekke briljante album og fantastiske konserter. «It All Starts with One» (2011), «When I’m free» (2015) og coveralbumet «Leave Me Breathless» (2017) er noen av høydepunktene. De ferske «After The Great Storm» og «How Beauty Holds the Hand of Sorrow» er nye toppfavoritter som føyer seg fint inn i gullrekka. «Directions Tour» 2015/16 demonstrerte tydelig at Ane Brun er blant våre aller beste liveartister. Siden den tid har Ane hatt en rekke konserter i ulike konstellasjoner – solo, duo, med fullt band og med diverse symfoniorkester.

DumDum Boys

DumDum Boys blir ofte omtalt som en av de fire store i norsk rock.
Bandet har betydd mye for norsk musikkhistorie, og har trolig vært til stor inspirasjon for senere kjente artister. De har uttalige hits bak seg. Idyll, Lunch i det grønne, Splitter pine, Englefjes og Enhjørning for å nevne noen. Bandets første utgivelse kom i 1988, og de slo ordentlig igjennom året etter. Mer bør vi ikke trenge å si om dette legendariske bandet.
De spiller
 lørdag 30.07.2022.

OnklP & De Fjerne Slektningene

Kommer

The Last Internationale

The Last Internationale ble uten tvil den store snakkisen etter Parken 2019. Anmelderne og publikum elsket det, og trioen leverte en helt rå konsert som faktisk enda sitter i. En råere vokalist og frontfigur skal man lete lenge etter, og de framstår som den perfekte symbiosen mellom Joan Jett sitt Runaways og en blanding av White Stripes og The Black Keys. The Last Internationale er først og fremst et live-band – og har turnért med artister som Robert Plant, Neil Young, The Who, Kings of Leon, Slash, Lenny Kravitz og Royal Blood. De har også spilt på flere av de største festivalene i Europa, Nord- og Sør-Amerika og har  gjestet flere talkshow som blant annet det legendariske David Letterman Show.

Nå kommer de til Ravnedalen lørdag 30.07.2022 og vi er helt sikre på
at de kommer til å kle den norske skogen perfekt!

Katrina & The Waves

Katrina and the Waves er en amerikansk-britisk pop- og rockegruppe.
«Walking on Sunshine» fra 1985 og «Love Shine a Light» fra 1997 ble gruppens største hiter. Gruppens frontfigur var Katrina Leskanich (sang, gitar) inntil hun forlot gruppen i 1999. Øvrige medlemmer var Kimberly Rew (sang, gitar), Alex Cooper (trommer) og Vince de la Cruz (bassgitar). Rew skrev de fleste låtene.

3. mai 1997 representerte gruppen Storbritannia i Eurovision Song Contest 1997 med bidraget «Love Shine a Light». Vokalist, britiske Katrina Leskanich lever sitt liv akkurat som i gladlåten «Walking on sunshine». I intervjuer forteller 54-åringen at hun er er like rock’n roll som hun var ved gjennombruddet i 1985. Vi ser frem til festen lørdag 30.07.2022.

Violet Road

Violet Road er i gang med sin første turné etter gjenåpningen – og erklærer at bare det å se folk stå på konsertene igjen er en gave. Tromsøbandet består av brødrene Håkon, Hogne og Halvard Rundberg, samt Kjetil Solberg og Espen Høgmo. De har holdt det gående siden 2007 – hele tiden på engelsk. Men nå gjør de sin norskdebut på singelen «Ti ville hesta». Bassist Hogne Rundberg tror muligens låten kom som «en følge av unntakstilstanden vi lever i om dagen». Teksten handler om lengselen etter normalitet og det å ha muligheten til å stikke på byen for en kveld.
 
De spiller i Ravnedalen lørdag, 30.07.2022.

Ole Kirkeng

Etter 5 år i statene er Ole Kirkeng tilbake i Norge med et knippe uimotståelige folkpop-låter i baggen. Etter å ha turnert USA og Europa med grammynominerte Courtney Marie Andrews, studert ved Berklee College of Music og spilt rundt i New York med gitaren sin, utviklet han seg til en låtskriver og historieforteller med mye på hjertet og en iørefallende meloditeft. Først ut var EPn “Rocking Chair”, som fikk Spellemann 2021 i kategorien Country. Kirkeng opererer innenfor et klassisk, men allikevel tidløst lydbilde, og neste gang du hører en låt ute på byn eller på radioen, og du dulter borti kompisen din og spør: «Hvem er dette igjen?». Da kan det fort hende at svaret er Ole Kirkeng.

Under studietiden i Boston jobbet Kirkeng med mange spennende karakterer, b.la Susan Rogers som var Prince’s personlige tekniker fra 1983 til 1988. Deretter gikk turen til New York hvor han jobbet som tekniker i et studio der navn som Chet Faker, Marc Ribot og Nels Cline frekventerte. Før verden stengte ned var planen hans hele tiden å fortsette å skrive låter, spille konserter og turnere i USA. Men Covid-19 gjorde at han valgte å returnere til hjemlandet, og raskt etterpå skrev han kontrakt med Die With Your Boots On.
 
Han åpner ballet fredag 29.07.2022!