17. - 19. JULI 2024

Ravnedalen Live elsker bærekraft:

Klart vi kan!

I sommer har vi blitt kåret av FVN til å ha det beste festivalprogrammet på Sørlandet.

Festivalen vår Ravnedalen Live ansetter 20 unge mennesker til Grønn Arrangørskole – 100 prosent i tre uker på tariff i samarbeid med Spareskillingsbanken.

Ravnedalen Nærmat lager ren, uprosessert og kortreist mat kjøpt direkte fra lokale produsenter til hele festivalen. Det blir minimalt med avfall – vi har kuttet neste 80% allerede.

Alle artister oppfordres til å reise kollektivt og vi har grønne ridere.

For å gjøre bærekraft sexy, sender vi Undergrunn ut i skjærgården på seilbåt og får besøk av landsdelens Miss Norway-finalist.

Når vi snakker om sexy; Kreftforeningen kommer og smører solkrem på gjestene, Fremtiden i våre hender organiserer pantetelt der man kan ordne seg gratis bonger, du kan tegne nakne mennesker med kullstift og gå til spåkone for å høre om fortid, nåtid og fremtid.

Her kan du gjøre meningsfulle ting med kull, få gratis greier og handle brukt fra Brunost Vintage. Erkenorsk, eksotisk og ekstatisk.

Ravnedalen Live vil være en del av løsningen. Et laboratorium der vi prøver ut nye ting, snur alt på hodet og ser på det på nytt. Vi jobber med forskere, håndverkere, psykologer, uføretrygdede, lærere, transportarbeidere, arbeidsledige, røvere, besteborgere, utradisjonelle tenkere og vanedyr – alle er velkomne. Vi er tross alt på samme planet – eller i samme båt, om du vil.

Vi har arbeidet systematisk med bærekraft i 5 år og blir i år helelektriske, har 90% mindre restavfall, minimalt med annet avfall, sirkulære matsystemer, holder verdiskapingen så lokal vi kan og bidrar til sosial inkludering. Vi har våre utfordringer og gjør hele tiden feil, men er rause med hverandre og forsøker å hjelpe alle rundt oss inn i tanken om at vi må investere i hverandre – der vi er, men også sammen i det store. Tenk globalt, handle lokalt. Ha det gøy. Uten gøy blir livet kjedelig, var det en som malte på en kopp.

Det er korrekt observert.

 

P.S. Sjekk gjerne ut bærekraftrapporten vår fra 2022, bærekraftstrategien vår og rapporten vi lagde med NORCE.

Alt finansiert av oss selv (1,3 mill), Kulturrådet (400.000,-), artister (300.000,-) og Forskningsmobilisering Agder (100.000,-

Meld deg på!

Vær først ute for de beste tilbudene, ekstra innhold og ferske nyheter – meld deg på vårt nyhetsbrev!

© 2023 Dirty Old Town