Ravnedalen Live presents: Menu 2024

Ravnedalen Nærmat er Ravndalen Lives matkonsept. Stikkordene er kortreist og god mat. Nå er årets meny klar!

I fjor serverte vi 6000 egenproduserte porsjoner med kortreist og bærekraftig mat til festivalpublikummet vårt. 

– Vi fikk masse skryt og oppmuntring i fjor – og litt konstruktiv kritikk, det er jo derfor vi fortsetter. Vi har samlet innkjøpene noe, valgt færre retter og gjort det hele mindre komplisert. Matsjefen har skrevet hovedoppgave om hvordan vi skal bli mer bærekraftige, så dette har jeg stor tro på. Jeg har også smakt på rettene – det lover godt, sier festivalsjef Mira Svartnes Thorsen. 

Under fjorårets festival opplevde vi å gå tom for noen retter i løpet av festivalen. I år håper vi å fylle magene til hver eneste sultne festivalgåer. 

Vi er veldig stolte av egen evne og vilje til å innrømme feil, lære av dem og prøve på nytt. Vi har evaluert, analysert og endret på opplegget. Så vi er bedre skodd i år, sier Thorsen. 

Nyutdannet veteran bak menyen

For å mette flest mulig er 10 kokker pluss 20 frivillige crewmedlemmer i sving før og under festival.

Matsjefen, Calle Fjermeros, har 23 år som kjøkkensjef bak seg. Han har nettopp blitt ferdig utdannet innen mat-teknikk fra Fagskolen i Fredrikstad  og er klar for hektiske dager i dalen. 

– Hvorfor vil du være matsjef hos oss? 

– Det er fine folk på og bak festivalen. At bærekraft er så viktig for festivalen er også en grunn. Vi må alle ta i et tak for å  miljøet rundt oss og  i verden, sier Fjermeros. 

Ber vi matsjefen oppsummere menyen kommer følgende: 

Enkel og god mat laget av skikkelig gode lokale råvarer fra Agder.

Vil legge pengene på lokale leverandører

– Ren, uprosessert mat fra lokale bønder er en kjerneverdi for oss i Ravnedalen Live. Så langt det lar seg gjøre, vil vi bruke penger i nærmiljøet vårt, sier festivalsjef Mira Svartnes Thorsen om matsatsningen. 

Here kan dere lese om samarbeidet vi har med Tangen Videregående, og prepping av maten før festival (FVN)! 

Eller se denne fine bilde-saken til NRK! 

I år leverer Slakter Eide alt kjøtt til festivalen i år med unntak av unghanen.

Kjøttet kommer fra hele Agder og noe fra Telemark. 

Hesnes gård i Grimstad blir vår hovedleverandør av grønnsaker og urter, supplert med leveranser fra andre småprodusenter.

Det lille ostefabrikken i Høvåg leverer mozzarella, mens Reinhartsen leverer røkt makrell.

Per Try leverer Søgne-poteter og lomper i år.

På basisvarer har vi et samarbeid med Matvareekspressen.

Les mer om vårt bærekraftsarbeid here!

en_USEN