17. - 19. JULI 2024

Festivalmote:

Hvordan skal jeg kle meg på festival?

Sommer og festivalsesongen er rundt hjørnet og det evige spørsmålet “Hva skal jeg ha på meg?” har kanskje allerede begynt å svirre i hodet. Fortvil ikke, vi i Ravnedalen Live har satt sammen den ultimate guiden slik at du kan mestre festivalmoten. 

Først er det viktig å tenke hva man burde ha med seg. Dersom festivalen varer i flere dager trenger man å tenke gjennom hvor mye du tar med deg, slik at du hverken har for mye eller lite. Ravnedalen Live er uten overnatting på festivalområdet og dermed er det mulighet til å ta seg en dusj og skifte antrekk på ditt valgte overnattingssted. Det gjør det også lettere å ta med seg flere skift uten å nødvendigvis tenke så mye på plassen dette tar. 

1. Sjekk værmeldingen: Det er viktig å alltid kle seg etter vær og vind når du skal være ute i mange timer. Er det meldt sol, er det lurt å ha med seg solbriller, solkrem og kanskje en hatt.

Via Pinterest. 

2. Komfortabelt tøy: Joda, den denimshortsen ser kanskje kul ut, men dersom det gjør at du ikke får puste så er det plutselig ikke like kult når du står og danser under Sigrid- konserten. Det viktigste er at DU føler deg komfortabel i klærne du går med og at du kan ha dem på under flere aktiviteter og fortsatt føle deg vel. 

3. Praktiske klær: Ha med klær som gjør at du kan regulerer etter et potensielt værskifte. Gjerne en varm genser eller jakke til kvelden, som du forøvrig kan knyte rundt livet eller slenge opp i veska eller sekken på dagen. 

4. Gode sko: Noe av det viktigste å tenke på er komfortable sko som gjør at du kan gå, danse og bevege deg fritt som du ønsker. I Ravnedalen står du for det meste på gress, så det er heldigvis et mykt og godt underlag, men stiletto hæler burde bli liggende hjemme. Joggesko eller boots kan være gode løsninger, sandaler kan også vurderes dersom været tillater det. Det anbefales likevel at du generelt ikke tar på deg de hviteste skoene du eier når du skal på festival. 

Via Pinterest. 

5. Tenk bærekraftig: Vi i Ravnedalen Live er opptatt av å skape bærekraftige løsninger, fordi det er godt for planeten og i dette tilfellet: for lommeboka di også. Det er fort gjort å se på hva andre går med og tenke at man må kjøpe masse nytt for å oppnå en ønsket “look.” Vi heier på originalitet fremfor noe annet. Ikke vær så opptatt med å “passe inn.” Hva vil du gå med? Hva har du allerede i skapet som kan mikses og matches, brukes bak frem eller knyttes rundt halsen eller livet? Har du venner eller familie du kan låne noe av? Eller sjekk ut din lokale bruktbutikk, hvor du kan sikre deg unike, gullkorn. En liten tommelfingerregel når man kjøper noe (inkludert brukt) er å se for deg selv bruke plagget eller tilbehøret ved minst fem ulike anledning. 

Via Pinterest. 

6. Tilbehør: I tillegg til en veske eller liten sekk med de nødvendigste ting, så er festival stedet for tilbehør. Skjerf, smykker, kimonos, sjal- rett og slett pynt deg med masse stæsj. Da kan du også ha et relativt minimalistisk antrekk som gjøres festival-klart med gøyalt tilbehør. 

Via Pinterest. 

7. Hår og sminke: Prikken over i-én er spennende frisyrer, vakre fletter og diverse hår- accessories. Når det gjelder sminke er det bare å gønne på med lite eller mye, ingenting eller alt. 

Via Pinterest. 

 8. Ingen regler: Akkurat på festival er det litt ekstra deilig å kle seg fordi det er ingen regler! Teknisk sett er det ikke det i hverdagen heller, men ettersom de fleste av oss kanskje ikke ønsker å skille oss for mye ut på jobben, så er festivaler stedet hvor kreativiteten kan flyte og overstyre tankene om hvordan man “burde” og “ikke burde” kle seg. Så siste rådet er: Vær deg selv. Det viktigste er at du går med det DU vil! 

God festival!

Picture of Ina B. Jakobsen

Ina B. Jakobsen

Markedsfører som digger musikk, klær og bærekraft.

Meld deg på!

Vær først ute for de beste tilbudene, ekstra innhold og ferske nyheter – meld deg på vårt nyhetsbrev!

© 2023 Dirty Old Town