17. - 19. JULI 2024

Opplev Kristiansand!

Når du først er i Kristiansand må du få med deg mer!

Sørlandet har et vell av godbiter på lur. Her skal vi dele noen av dem med deg. Natur, kultur og ren fest.

Setesdalsbanen i Vennesla er overraskende stor stas. Elvene våre er vakre, majestetiske og egner seg utmerket for overnatting i hengekøye. Lindesnes Fyrer og har alltid vært et lys i mørke. For ikke å snakke om strendene. Med og uten vind. Med og uten båt. Med og uten andre.

Setesdalsbanen

Setesdalsbanen er en smalsporet jernbanestrekning som opprinnelig gikk mellom Kristiansand og Byglandsfjord i Setesdal. Strekningen åpnet i 1896 og var 78 km lang. Den ble bygget med sporvidde 1 067 mm (3,5 fot). Banen ble nedlagt i 1962, men en strekning på 8 km er bevart og drives i dag som museumsjernbane. Det kjøres med damplokomotiv og gamle trevogner mellom Grovane og Røyknes stasjoner. Setesdalsbanen er blant de største turistattraksjonene på Sørlandet.

Togkjøringen skjer i hovedsak på dugnad ved hjelp av medlemmer i Setesdalsbanens venner.Setesdalsbanen har sesong for togkjøring fra juni til september. Det tilbys både ordinære togavganger og chartertog for grupper.

Se togtider og priser her.

Her kan du forhåndsbestille billetter.

Alle foto: Visit Sørlandet.

Sørlandskysten

Ut.no er proppfull av gode tips til hvordan du skal nyte naturen. Der kan du drive med hva du vil, så lenge du følger kardemommeloven, plukker opp søppelet ditt og ferdes med omtanke for alt levende. Vi anbefaler sterkt å sjekke ut Jegersberg, Gråmannen og Bragdøya.

Lindesnes fyr er Norges eldste fyrstasjon og sydligste punkt på norsk fastland. Her finner du museum, serveringssted og overnattingsmuligheter. Vær, vind og vann. Kan det bli bedre?

Se bølgene på Lista! Lista Bølgerytterforening er en stor og aktiv gjeng. Men den beste inngangen til vannet finner du på Visit Sørlandet sine sider.

Bylivet

For de av dere som kommer sørover for å være med på Ravnedalen Live, hvorfor ikke bli noen dager ekstra? 

Det er en flott mulighet til å bli kjent med vår vakre by, og en god grunn til å forlenge ferien med noen dager.

Vaktbua

Vaktbua er en liten perle av et serveringssted. Byens hyggeligste betjening og den seneste kveldssola i byen. Rimelige priser, musikk som runder av varme sommerkvelder og et alltid like variert publikum. Kristiansands råeste konsertprogram. Her møtes alt fra Jørgine Hattemaker til Dronning Salome.

Blondiesalongen

Blondiesalongen er uten tvil Kristiansands aller mest interessante salong for deg som synes hår er en spennende kroppsdel å leke med – dette gjelder blondiner på hele kjønnsskalaen. Anne er nesten aldri ledig og du er heldig om du sikrer deg en time. Ring og bestill asap. (Om det er fullt, kan vi med glede anbefale Barberer´n som ligger i Rådhusgata 5)

Bønder i byen

Bønder i Byen er nettopp det. Mye av maten kommer fra lokale produsenter. Det setter vi pris på. Maten som kommer rett fra jorda, er best. Den lune kyllingsalaten er så delikat at den lurer seg ned i magen med rubbel og bit, selv om porsjonen kanskje er et hakk for stor. Men den har reddet dagen for oss noen ganger. Høy kvalitet, anstendig på pris.

Meld deg på!

Vær først ute for de beste tilbudene, ekstra innhold og ferske nyheter – meld deg på vårt nyhetsbrev!