Ravnedalen Live lanserer egen matfestival - med lokale bønder i spissen
På Ravnedalen Live får du god, lokal og ren mat!
Vi i Ravnedalen Live liker ren mat fra lokale bønder. Derfor velger vi å servere kun kortreist mat i år – fra eget kjøkken.
Vi er opptatt av å styrke den lokale økonomien og folkehelsa. Derfor slår vi flere fluer i en smekk når vi gjør nettopp det, samtidig som vi gir publikummet vårt gode og nye smaksopplevelser.
I år har vi satt oss et stort og hårete mål: Vi skal bare servere ren og lokal mat på festivalen, samt produsere minimalt med avfall og matsvinn.
Derfor har et eget kjøkken med egne kokker på festivalområdet (vi søker flere betalte kokker til festivalen!). I fjor lagde vi også egen festivalmat, men i år satser vi større (600 porsjoner i fjor).
I fjor fikk vi ned søppelforbruket fra 1,3 tonn til 280 kilo. En håndfull plast var blant annet alt som var igjen etter 600 matporsjoner i fjor. I år er målet 19 gram restsøppel per publikummer. Noe som tilsvarer tre seigmenn 🙂
Slik ser leverandør-lista vår ut per nå:
- Lefser, lomper og mel fra TaGo/Per Try. De bruker bare lokal potet og
mel i sine produkter! - Egg fra Tråne Gård.
- Søgneskinke og wienerpølser fra Slakteren i Søgne (Eikestøl)
- Grønnsaker fra Helge Pettersen
- Potet fra 4640 og Terje Pettersen
- Ullgris fra Kristine Tøsse
Les mer om festivalen og noen av leverandørene i denne lese saken fra N247.
Vil du være med, eller ha mer info? Ta kontakt med mat@dirtyoldtown.no eller stella@dirtyoldtown.no.
Stella Marie Brevik
Kommunikasjonsdama i Dirty Old Town.
© 2023 Dirty Old Town