17. - 19. JULI 2024

Mari Boine til Ravnedalen Live 2024!

Legenden. Ikonet. Aksjonisten. Mari Boine kommer til Ravnedalen Live 19. juli 2024.

19. juli 2024 kommer Mari Boine til Ravnedalen Live!
Mari Boine til Ravnedalen Live! Boine er noe av det nærmeste man kommer en levende legende her til lands! Og fredag 19. juli kommer hun endelig tilbake til magiske Ravnedalen! Finnes det en bedre match enn Boine i vår vakre dal? Vi tviler. 
 
Mari Boine er en av de mest grensesprengende musikalske pionérene i landet. Hun er vanskelig plassere i en musikalsk bås, men er nok best dekket av begrepet verdensmusikk – i ordets rikeste forstand. Hun henter også inspirasjon fra både jazz, folkemusikk, rock og elektronisk musikk.
 
Nylig slapp Boine albumet «Amame» sammen med en annen musikalsk verdensstjerne, pianist Bugge Wesseltoft. Samarbeidet har fått en fantastisk mottagelse. Albumet har blitt beskrevet som et av årets sterkeste av anmelderene, som har trillet 6’ere i fleng.

- En ære

En kvinnealder inn i sin musikalske karriere, klarer Boine å finne noe helt nytt inni seg. Noe vi aldri har hørt tidligere! Derfor er det bare å glede seg til en opptreden med en av landets aller sterkeste stemmer og hennes fabelaktige band.
 
Ferske sitater fra pressen om album og turné:
 
«Dette er musikk så flott, unik og så tidløs som vel tenkelig»
6/6 Nettavisen
 
«Med «Amame» har Mari Boine funnet stien inn mot visdommens og kunstens sammenvevde kraft. Sammen med pianist Bugge Wesseltoft har hun laget et av høstens vakreste og sterkeste album»
Dagsavisen 5/6
 
«Når Mari Boine og Bugge Wesseltoft møtes musikalsk, blir det poetisk, mystisk og rett på sak.»
Klassekampen 5/6
«Det var en ære og glede å få oppleve to helter på en og samme kveld»
Nordlys (6/6)
 
Bare å glede seg stort til Mari Boine fredag 19. juli!
Samme dag kan man også oppleve Kvelertak, Erlend Ropstad og Seigmen! For en bukett.