Matmenyen for Ravnedalen Live 2025 er klar!
Matmenyen for Ravnedalen Live 2025 er klar! Her finner alle noe de liker - og tåler!
– Tanken bak årets meny er at det skal være smakfullt, raskt å servere og treffe bredt på folks smakspreferanser, sier matsjef for Ravnedalen Live, Calle Fjermeros.
I år har vi lyttet til vårt publikum og tatt inn storfe-burger med kjøtt fra Lunde gård i Tveit, i godt samarbeid med Slakter Jens Eide.

Ni kuer = limited Edition
Det var mange som savnet en storfe-burger på menyen i fjor, og da var det bare å jobbe seg inn mot et produkt som står i stil med vår matfilosofi. Resultatet ble en kortreist Limited Edition storfe-burger!
Maten som serveres på Ravnedalen Live skal være så kortreist som mulig, den skal være smakfull og dyrene som brukes skal komme fra gårder som prioriterer har dyrevelferd som høy prioritet.
Derfor falt valget på Lunde gård (Drangsholt Gård) som hovedleverandør av storfekjøttet som vi skal bruke.
Da vi fikk vite at Lunde Gård hadde ni storfe som skulle til slakt, og er en gård som setter dyrevelferd meget høyt, ble valget enklere.
På Tveit går dyrene ute hele året og er kun foret på gress.
– Jeg er veldig svakt for en god burger selv, så den kommer høyt opp på anbefalingen min, sammen med en spicy chilidressing og sitrussyltet agurk og veldig godt brød fra Fabriken Artisan, sier Fjermeros.
Kortreist og bærekraftig
Det er også viktig at det må være bærekraftige priser på råvarene som vi bruker i menyene både til publikum, artister og ikke minst til crewet. All maten vi bruker kommer fra Agder, med kun ett unntak og det er veganburger, den blir produsert på Jæren hos Jæder.
Burgerbrødene blir levert til festivalen fra Fabriken Artisan på Hunsfos, med unntak av glutenfritt. Dette er en familieeid bedrift som leverer kvalitet i alle ledd. Lomper kommer i år som i fjor fra Tago og er økologisk spelt. Per Try leverer poteter av sinnsvakt god kvalitet i år igjen.
Chilisausen kommer fra Slettheia og har det fengende navnet 4626 Hotsauce. Grønnsaker er det Lunde Gård og Matvareexpressen som leverer.

Den beste festivalmenyen!
Ifølge matsjefen vår er den beste festivalmaten smakfull, med akkurat passe mengder salt og fett som kroppen trenger i løpet av en lang konsertrekke.
– Ventetiden på maten bør ikke være for lang. Noe som gjenspeiler seg i årets meny, hvor det skal gå så fort som overhodet mulig å få servert maten.
Fantastisk samarbeid!
Vi vil også takke alle våre fantastiske samarbeidspartnere! Slakter Jens Eide, Sørlandschips, Lunde Gård (Drangsholt Gård), 4626 Hotsauce, Fabriken Artisan Bakeri og Matvareexpressen <3
– Det har vært en god kommunikasjon og en felles forståelse av målene med å sette så lite avtrykk som overhodet mulig. Samtlige strekker har også strukket seg langt for å innfri våre ønsker, sier Calle.
Bon Apetit!
Matmenyen 2025
Burger
Limited Edition grillet burger fra Lunde Gård på Tveit
Serveres med 4626 hotsauce chilidressing, sitrussyltet agurk, salat, tomat, en god
neve sørlandschips og godt burgerbrød fra Fabriken Artisan.
Veganburger av champignon, havregryn, gresskarkjerner og krydder
Serveres med hummus, salat, tomat, sitrussyltet agurk, sørlandschips og
veganburgerbrød fra Fabrikken Artisan.
Ravnedalen Live`s gulasj
Tomat og paprika gryte med dagens beste lokale grønnsaker.
Velg mellom:
-Vegan med rosmarin og sitrusmarinert tofu
Eller:
– Pulled pork av frilandsgris
Grønn salat
Med lokale tomater, sitrussyltet agurk og reddiker. Basilikum og sitronverbena vinaigrette og grillet brød.
Velg mellom pulled pork eller marinert tofu som topping
Slakter Jens Eides pølsegrill
Grillpølser:
-Jalapeno og cheddar grillpølse
-Skjærgårdsgrill
-Dagens utvalgte pølse
Wienerpølse
Pølsene serveres med speltlomper fra Tago.
Bli frivillig!
- Her kan du lese mer om hva du kan jobbe med på Ravnedalen Live.
- Her kan du registere deg som frivillig.
- Spørsmål? Send mail til frivillig@dirtyoldtown.no
- Her er crew-gruppen vår på Facebook!