Artister

Alphaville gjør én eksklusiv konsert i Norge i sommer – i Ravnedalen, Kristiansand! De tyske legendene har siden starten i 1982 lagt hele verden under sine føtter og det er et svært vitalt live-band vi får møte – hele 40 år etter debuten Forever Young.

Med nesten en milliard avspillinger på Spotify og udødelige megahits som Big in Japan, Forever Young og Sounds like a melody, kan vi forvente allsang og tidenes stemning i parken lørdag 15. juli.

– Never forget your dreams.

Ravndalen live 2023 Beharie

Den unge Sandnes-artisten, Beharie har allerede vunnet en Spellemannpris og blitt nominert av svenske GAFFA som «Årets internasjonale gjennombrudd».

«Hvis Leon Bridges, Michael Kiwanuka og John Legend fikk et barn sammen ville det vært Beharie.» – NRK P3

Beharie med band opplever du i Ravnedalen 13. juli sammen med Highasakite, Susanne Sundfør og Marit Larsen!

Tidlig på 80-tallet løp kunstner Per Fronth fra bord til bord på det legendariske utestedet Moron Café og spurte gud og hvermann om de ville spille i band med ham. Om de kunne spille et instrument eller ikke, var underordnet. Heldigvis sa Knut Nærum, Steinar Vindsland, Halvor Kråkenes og Henry Gundersen ja, og siden ble DE STUNDESLØSE! Bandet som spilte flest konserter i Kristiansand før de la opp i 1983.

41 år etter sin forrige offentlige konsert står de igjen på scenen foran almuen. Med seg på laget har de fått Harald Berglihn og vi gleder oss massivt til De Stundesløse! står på scenen i Ravnedalen lørdag 15. juli! 

– Vik fra meg o’spedalske, dine fingre er som chips!

Vi ble kjent med Eva Weel Skram litt utpå 2000-tallet da hun og mannen, Thomas Stenersen, overøste oss med utallige radiohits som duoen Eva & The Heartmaker.

Med låter som «Om du vil», «Selmas sang», og «Kom igjen», har hun etablert seg som en av de mest folkekjære artistene vi har her til lands. 

Lørdag 15. juli opplever du Eva Weel Skram og hennes musikalske kumpaner i Ravnedalen – en sjanse man ikke bør la gå fra seg!

Gluecifer_presse

Kings of Rock kommer eksklusivt til Ravnedalen Live fredag 14. juli.

Mer info kommer. 

 

Vakkert, grandiost, store følelser; Ingrid Helene Håvik og Trond Bersu’s Highasakite tar med seg en slags Best Of og låter fra hele karrieren til Ravnedalen, 13. juli.  Den kompromissløse og likevel skamløst kommersielle duo’en har siden 2010 satt en helt ny standard for musikkproduksjon både live og på plate. Prisbelønt både i Norge og internasjonalt har Highasakite sakte, men sikkert etablert seg blant Norges største artister.

«I like you so much better when you’re naked» sang Ida Maria tidlig på 2000-tallet, før hun dro ut på en verdensturné som varte i nesten tre år (!)

I 2021 ga hun ut «Dirty Money EP» – fem rett-i-trynet rockelåter proppet av energi, råskap, primalskrik og sterke budskap. Ida Maria snakker rett fra levra og tar et sterkt oppgjør med egen fortid og de usunne og uoppnåelige kvinneidealene vi til stadighet har blitt fôret med.

 – Jeg tenker med skrekk og gru på hvordan det må være å vokse opp som jente nå i en verden full av sosiale medier, fasadefronting og beauty filters. Da tror jeg det er ekstra viktig å ha sunne idealer som understreker viktigheten av å tørre å være seg selv, sier hun.

Fredag 14. juli kommer Ida Maria endelig til Ravnedalen! 

Den amerikanske Norges-vennen Lissie skal være med å avslutte fire dagers festival i parken, lørdag 15. juli. 

I tillegg til at Lissie har skrevet og gitt ut utallige hits, har hun de siste 15 årene også levert musikk til store film- og TV-produksjoner. Hun har  samarbeidet med Lenny Kravitz, Deadmau5, Ed Harcourt og Band of Horses, med fler. 

Den siste tiden har hun flørtet med noe av materialet til salige Fleetwood Mac. Kanskje får vi en smakebit av de legendariske låtene under Ravnedalen Live?

Få, om noen norske artister, har en teft for å skrive gode låter som Marit Larsen. Siden 90-tallet har hun markert seg som en av Norges aller fremste komponister og låtskrivere og tok popverden med storm allerede på slutten av 1990-tallet som den ene halvparten i duoen M2M. 

Nylig lanserte Larsen den inderlige og etterlengtede «Hva er igjen av oss» – hennes første låt siden 2016, og denne gang på norsk. Det er ventet mer musikk rett rundt hjørnet, men det er hovedsaklig Marits unike popkatalog vi endelig skal få høre live fra scenen i Ravnedalen torsdag 13. juli!

Stortalentet Charlotte Amalie Andersen AKA Miss Punany, er en artist vi har fulgt med på lenge. Endelig skal vi få oppleve henne og bandet The Whoadies fra den store scenen i Ravnedalen! 

Soul, RnB, hiphop – den unge damen henter inspirasjon fra flere tiår tilbake i musikkhistorien og det er virkelig en artist på vei opp vi får møte i Ravnedalen 12. juli – gled dere!

Ola Kvernberg er en av de ypperste musikerne Norge har fostret i nyere tid og i Steamdome har han samlet et stjernelag for å realisere sitt enestående prosjekt.

Steamdome II – alliansens andre album, vant to Spellemannpriser, blant annet Årets Utgivelse 2021. 

Fredag 14. juli stiller Ola Kvernberg i Ravnedalen med et blodtrimmet Steamdome, samme skamløse forhold til sjangermiks og et nyvunnet ønske om å røske deg ut av stua og gi deg en musikkterapeutisk fritime. Vi sees! 

Ok, vi lover: Ramón kommer til å kle hovedscenen i Ravnedalen, 12. juli- så til de grader! 25-åringen fra Ski har opplevd stor suksess med singelen «ok jeg lover», som etter 24 timer slo rekorden for mest Spotify-avspillinger i løpet av ett døgn, med over 600 000 avspillinger. 

Ramón ble nominert til to priser på P3 Gull i 2022: Årets artist og Årets låt. Til Spellemannprisen 2022 ble han nominert i kategoriene Årets gjennombrudd, Årets låt og Årets musikkvideo. Du ser han 12. juli i Ravnedalen!

Siden hun dukket opp i 2017 har hun skrevet massive hitlåter fra hjertet og fremført de med sin særegne, ru stemme, og hun har mottatt alle typer hyllester som en ung artist fra en norsk kystby bare kan drømme om. 

I utlandet har hun solgt ut en rekke konserter, og spilt på både Coachella og Glastonbury.  Høsten 2019 headlinet hun og solgte ut Dublins 3Arena med 13.000 kapasitet. I sommer gjør Sigrid fem eksklusive festivalopptredener i Norge – én av dem er Ravnedalen og Kristiansand! 

Én av Norges største artister de siste to tiårene kommer endelig til Ravnedalen! De fleste av Sundfør’s album har gått helt til topps på de norske salgslistene og internasjonale samarbeid med M83 og Röyksopp har også banet vei for hennes internasjonale karriere.

Susanne Sundfør arbeider nå med ny musikk, men det er hovedsaklig en oppsummering av hennes karriere vi skal få oppleve fra scenen i Ravnedalen 13. juli. Det blir magisk!  

Italia –  i Ravnedalen!

Rapkometene Undergrunn kommer til Ravnedalen onsdag 12. juli. 

Rapgruppa spilte sin første konsert da de kun var 15 år og har siden den gang utviklet seg til noen av Norges sterkeste liveartister.

Etter suksessen med mikstapen UG Klikk (2019), samt EP-en «UG Sommer» (2018), albumdebuterte Undergrunn med Firenze’s Finest i 2020. Senere har de utgitt Buketter & ballspill (2021) og Undergrunn (2022). Albumene har fått gode kritikker og vært blant de mest strømmede norske raputgivelsene i 2021 og 2022. 

Det blir kok! 

Øyvind Sauvik, AKA Vinni, slo først gjennom som frontfigur i duoen Paperboys med hits som «Barcelona» og «Lonesome Traveller», og var i en årrekke sentral i det norske hip hop miljøet.

Ett år etter slippet av «Glorie», og med nye låter som «Baba dro på,» sammen med Tshawe Baqwa, og singelen «Skygger,» sammen med Arif, kan vi vente oss en kveld spekket med både nye og gamle hits i Ravnedalen lørdag 15. juli!

Meld deg på!

Vær først ute for de beste tilbudene, ekstra innhold og ferske nyheter – meld deg på vårt nyhetsbrev!

© 2023 Dirty Old Town