17. - 19. JULI 2024

Ravnedalen Live er Norges mest bærekraftige festival, melder NRK

Ravnedalen Live er Norges mest bærekraftige festival, melder NRK. Det er helt sykt.

Fra gammelt av var festivaler et redskap for å overlevere kunnskap, styrke samhold, avslutte fasten og finne en make.

Selve ordet festival er avledet av det latinske ordet festus, som betyr lykkelig og glad. 

DER KJENNER VI OSS IGJEN!  

Nå synes vi det er stas at også noe av det som skjer bak kulissene blir lagt merke til. Vi er 500 mennesker som på hvert vårt vis forsøker å gjøre en forskjell.

Målet vårt er mest mulig lokalt og kortreist. Styrke økonomien i vårt nærområde. Minst mulig forbruk. Minst mulig søppel. Mest mulig glede. Råest mulig på artistfronten.

Samtidig er bærekraft langt mer enn søppel. Det er deilig mat. Å gi muligheter. Å få muligheter. Samarbeide. Leke. Eksperimentere. Å gjøre feil. En god del av dem. 

Vi gjør så godt vi kan – og det er godt nok. 

Derfor vil vi takke for gode ord hos NRK. Takk til kolleger i bransjen som har delt villig vekk av sine erfaringer, både Øya, Bukta, Live Nation, Palmesus, Måkeskrik, Månefestivalen og Oslo World er inspirasjonskilder – på hver sin måte. Takk også til Kristiansand Kommune, Agder Fylkeskommune og Kulturdirektoratet for samtaler og støtte.

Gode samarbeidspartnere som DnB, Hansa og Franzefoss – takk!

Takk til NKA, som har vært en redningsflåte for hele arrangørfeltet gjennom pandemien og en sterk kraft i arbeidet med å bli en sirkulær og bærekraftig festival.  

Takk til agenter og artister som virkelig er i ferd med å komme om bord nå. Årets artister går på grønn rider. ♥️

Aller størst er likevel takken til gruppeledere, crew, leverandører og samarbeidspartnere som sporty stiller opp på de merkeligste ideer og godtar et tap eller to når noe går galt. Alt for fellesskapet, festen og gleden ved å være sammen!

Tusen takk?

Nå gleder vi oss til sommeren sammen. 

Se fullt program her.

Ravnedalen Live er Norges mest bærekraftige festival, melder NRK. Les saken her.

nb_NONO