18. - 20. juli 2024

Seigmen kommer til Ravnedalen Live i 2024!

I flere år har vi forsøkt å lokke kultbandet fra Tønsberg til Kristiansand, være det seg til festival- eller klubbkonsert, og fredag 19. juli er Seigmen endelig bekreftet til Ravnedalen Live festival 2024!

Seigmen kommer til Ravnedalen Live i 2024!
Vi sier det igjen: Seigmen kommer til Ravnedalen Live i 2024! Det er helt sykt. Det var et uferdig band som sto på scenen da Seigmen spilte sin aller første konsert i 1989. Likevel hadde de allerede noe helt eget som skilte dem fra mengden. De låt utvilsomt annerledes enn alle de delte scene med.

Selv konservative Tønsbergs Blad kunne melde neste dag at de spilte hatten av de andre. Fast forward til 1994, året vi får EPen «Hjernen er alene» og bandets tredje studioalbum «Total». Derfra og ut tilhører nittitallet Seigmen og deres tunge og grandiose, men også fengende melankoli.

COMEBACK

Total blir senere kåret til et av Norges 100 beste album gjennom tidene. Album nummer fire, «Metropolis», herjet listene i 1995 og vant Spellemann for beste rockalbum. I  1997 gikk «Radiowaves» rett til nummer 1. Så ble det slutt. Som lyn fra klar himmel kom beskjeden om at bandet legger opp fordi gitarist Sverre ga seg.

En for alle og alle for en. Noen måneder før det  millenniet ebbet ut, spilte Seigmen siste avskjedskonsert for et fullsatt Rockefeller i Oslo.

Så skulle det allikevel ikke ende der. Det er nærmest naturstridig å la en god ting og gammelt vennskap ligge for alltid. I 2005 kom bandet sammen igjen på scenen for første gang.  I Dødens Dal i Trondheim.  De ble, i 2008, første norske band som ble invitert til å spille på den nye operaen i Bjørvika. Den største begivenheten så langt i det nye årtusenet kom likevel i 2015.  Da ga Seigmen overraskende ut «Enola» – hele 18 år etter Radiowaves.

Seigmen kommer til Ravnedalen Live 19. juli 2024!


Høsten 2023 slapp Seigmen igjen ny musikk. Singelen «Berlin» var første låt ut fra et nytt album som har blitt til gjennom en lang periode med pandemi og nedstenging. De som følger bandet vet at dette har vært noen utfordrende år for dem, men det har samtidig vært en utrolig kreativ periode. Fruktene av dette får vi høre 12. april 2024, da er det duket for en aldri så liten begivenhet. Da slippes nemlig   «Resonans». Seigmens første album på ni år. Innspillingen har foregått i Velvet Recording. Man kan si at ringen da er sluttet, siden dette er samme sted som gjennombruddsalbumet «Total» ble til nøyaktig 30 år tidligere.
Vi ses i Ravnedalen fredag 19. juli 2024 hvor Seigmen deler scene med bl.a Kvelertak og Mari Boine. Opplevelsen kommer til å bli Total 💜